2 Mart 2013 Cumartesi

85. Oscar Ödülleri Sonuçları



Bu yıl 85. kez verilen Oscar ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu.




Her yıl olduğu gibi elbette törenin kendisi başlıbaşına bir olaydı. Önceki yıllara göre daha uzun tutulan bir kırmızı halı seramonisi sözkonusuydu.




Genç sunucu Seth MacFarlane'in performansı fena değildi fakat tören sunumunda çığır açan Hugh Jackman ile kıyaslanmaktan oldukça uzaktaydı. Bu sunumlar yalnızca sunucunun kendisinin bireysel başarısı değil , prodüksiyonun da başarısı diye hatırlatmakta fayda var.




Uzun yıllardır belki de ilk defa bir törende ödüller dağıtıldıktan sonra içim rahat bir şekilde televizyonu kapatabildim. Ne adaylıklar ne de ödüller haksız yere verilmedi bana göre. Elbette bazı filmler görmezden gelindi. Mesela anlatımı ve yenilikçi dekor kullanımıyla Anna Karenina , görsel yapısıyla Prometheus vb. bazı filmlerin daha çok adaylık kazanması gerekiyordu.




Argo'nun ödül alması belki siyasi açıdan bir çok kişinin gözüne battı fakat herşeyin ötesinde filmi izlerken bir an bile sarkmaması, heyecan dozunu hep koruması , görselliği ve hikayenin cezbedici yönü sayesinde ödülü hakettiği ortadaydı. Yine de deyim yerindeyse temiz bir törendi denebilir.




Kazananlar:





FİLM : Argo


YÖNETMEN : Ang Lee , Life of Pi


OYUNCULAR : Daniel Day-Lewis, Jennifer Lawrence, Christoph Waltz ve Anne Hathaway


SENARYOLAR : Django Unchained(Orjinal) ve Argo(Uyarlama)


KURGU : Argo


GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ : Life of Pi , Claudio Miranda


KOSTÜM TASARIMI : Anna Karenina


PRODÜKSİYON TASARIMI : Lincoln


SES MİKSAJI : Les Miserables


SES KURGUSU : Skyfall ve Zero Dark Thirty


GÖRSEL EFEKT : Life of Pi


ANİMASYON : Brave



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder